Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közterületek - infók érdekességek képes leírás - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu
részletek »

Közterületek - infók érdekességek - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kozterek.tlap.hu » Közterületek - infók érdekességek
Keresés
Találatok száma - 12 db
A közterek szépítése heti válasz

A közterek szépítése heti válasz

Idén első alkalommal írták ki azt a pályázatot, amelynek célja, hogy támogassák azokat az ingatlantulajdonosokat, lakóközösségeket, amelyek nemcsak a kerítésen belül tartanak rendet, hanem a házhoz tartozó közterületet is szépítik. Az önkormányzat azokat jutalmazta, akik az előírt kötelezettségen évszaktól függő járdatakarítás, az úttest és a járda közötti terület gondozása túl növények kiültetésével, a közterület szépítésével tették igényesebbé a házuk előtti területet. A felhívásra sokan jelentkeztek és küldtek be fotóval dokumentált anyagot, de a kerületfejlesztési, környezetvédelmi és településüzemeltetési bizottság csak tíz nevezést tudott elfogadni. A legszebb munkákat kertészeti vásárlási utalvánnyal jutalmazták. A 180 ezer forint összdíjazású pályázat fődíját, az 50 ezer forintos vásárlási utalványt a közterület szépítésének minősége, illetve a terület nagysága alapján a Bécsi út 3-5. szám alatti társasház képünkön használhatja fel. A hetvenlakásos ház lakóközössége, valamint a házban üzemelő irodák, üzletek tulajdonosai és bérlői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a közterületek és az udvar gondozására, amelyre évente mintegy 200 ezer forintot fordítanak. A ház belső udvara is különleges: római kori rom és síremlék található ott.

Épinfó szakmai cikkek

Épinfó szakmai cikkek

A beton felhasználása számtalan formában történhet. Mivel az anyag nagyon változatos módon alakítható, valamint időjárás- és kopásállósága kiemelkedő, alkalmas kültéri extrém sportpályák körpályák, mászófalak, játszótéri elemek kialakítására. Nagy előnye a betonból készült pályáknak, hogy a hangelnyelő képességük jelentősen jobb a más anyagból készült pályákhoz képest. Az előre gyártott betonelemek másik extrém sport alkalmazási lehetősége a különböző mászófalak építése. Az ilyen jellegű falak lehetnek természethez közeli vagy architektonikus kialakításúak.

Fővárosi Közterület fenntartó Zrt.

Fővárosi Közterület fenntartó Zrt.

A közszolgáltatás igénybevétele szüneteltethető azokon az ingatlanokon, amelyeken legalább 30 napig senki sem tartózkodik és emiatt hulladék sem keletkezik. A szüneteltetésre vonatkozó igényt az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a Közszolgáltatónak, a szünetelés kívánt kezdő időpontja előtt, azt legalább 30 nappal megelőzően. Ha a szünetelés feltételeiben változás következik be, az ingatlantulajdonos ezt írásban, haladéktalanul köteles az FKF Zrt-nek bejelenteni. Amennyiben a szünetelés időtartama alatt hulladékkezelési közszolgáltatás alá tartozó hulladék kerül kihelyezésre, úgy az ingatlantulajdonos egyidejű értesítése mellett a Közszolgáltató a hulladékot köteles elszállítani, az ingatlantulajdonos pedig köteles a megszabott közszolgáltatási díjat megfizetni. A szolgáltatás maximum 1 évig szüneteltethető indoklás nélkül, utána megszüntetjük, és ismét elindítjuk a szolgáltatást. A szünetelés ideje alatt a tartály a helyszínen marad.

Kertek és parkok háttérképek

Kertek és parkok háttérképek

Különlegesen szép háttérképek kertekről, parkokról. Az oldalon nagy gyűjteményt találhatunk. Extra szép és pihentető egy kicsit nézelődni látványban gazdag oldalon. Választhatunk háttérképet.Képek. Apeldoorn,Het Loo királyi kastély parkja,Hollandia. Salzburg, Ausztria. Bécs, Schönbrunni kastély parkja...

Köztéri rozsdamentes ivókút tervek

Köztéri rozsdamentes ivókút tervek

Több exkluzív olasz sportkocsi terveit készítette már el Tárnok Zsolt, aki legutóbb a Moholy-Nagy László Formatervezési ösztöndíj keretében egy újszerű, köztéri rozsdamentes ivókút-család terveit dolgozta ki, amelyből az elkészült prototípus szerepelt a közelmúltban az Iparművészeti Múzeumban rendezett kiállításon is. A koncepció alapját a háromszög alapú hasábformákból álló, változatos elrendezést biztosító moduláris rendszer adja, amely a gondos tervezésnek köszönhetően egyedi megjelenéssel párosul.Mivel az ösztöndíjat a cég által kiírt feladatra nyertem el, így kezdettől fogva célom volt a gyártóval szorosan együttműködve egy olyan piacképes termék létrehozása, amely újszerű megjelenésével kitűnik a piacon lévő termékek közül, és ezzel együtt a közterek hasznos és esztétikus eleme lehet.

Közterület felügyelő tanfolyam

Közterület felügyelő tanfolyam

A szakképesítés munkaterületek rövid, jellemző leírása. Hatósági intézkedést folytat, védi a közterületek rendjét, tisztaságát, Közreműködik a közbiztonság védelmében, együttműködik a társhatóságokkal és társadalmi szervezetekkel, alkalmazza a tevékenységre vonatkozó jogszabályokat, tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi szabályokat, valamint speciális szakmai és etikai szabályokat, Ellenőrzi a közterületek jogszerű engedélyhez kötött használatát, Biztosítja az önkormányzati közterületi rendezvényeket, Közreműködik az állategészségügy és ebrendészeti feladatok ellátásába, Ellenőrzi az útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenységeket, közreműködik az állami és önkormányzati vagyon védelmében.

Külső területi szabadtéri reklám

Külső területi szabadtéri reklám

Célja: a figyelem felkeltése, az informálás, és végül az útbaigazítás. Köztéri reklámozás eszközeinek tulajdonosai Reklámfelületeket hivatás szerűen építők és bérbe adók, Saját vállalkozásukat saját felületen hirdetők, Kiragasztók nincs saját reklámfelületük.

Melyik a legszebb terünk?

Melyik a legszebb terünk?

Lehet lenyűgöző az arányrendszere és csodálatosak a virágágyásai, ha Béla bácsinak és az öregfiúknak nincs kedvük leülni egy jó kis szabadtéri sakkpartira, a közeli bankból nem kívánkoznak ide piknikezés formájában elfogyasztani az ebédjüket a számoktól elbódult irodisták, ha nem csókolóznak szerelmespárok a padokon, nem süttetik az arcukat a nappal a babakocsis kismamák... fantáziám kalandozó, és tényleg - nemcsak a régi nóta mondja -, már magam előtt láttam az üldögélő, beszélgető, sétáló emberekkel benépesült fás-füves-virágos Madách teret, ahol életem túlnyomó részét töltöttem az elmúlt huszonhárom évben... és abban a pillanatban rájöttem, hogy ez a téma sem szívfájdalommentes, sőt érthetetlen, hogy ennek a reménytelenül ronda térnek Budapest központjához méltóvá tételét már legalább dupla annyi ideje tervezik, mint ahogy én és kortársaim elszenvedjük. Tudom, hogy pénzkérdés, de akárhogy is, negyven-egynéhány év alatt csak sikerülhetett volna.

Mennyire hasznosak a térfigyelő kamerák?

Mennyire hasznosak a térfigyelő kamerák?

A közelmúltban egy konferencián elhangzott, hogy a térfigyelő rendszerek telepítése a bűnmegelőzés legköltségesebb és legkevésbé hatékony módszere, ugyanakkor a lakosság nagy részét folyamatosan méltatlan helyzetbe hozza. Körképünkből azonban ennek éppen az ellenkezőjére lehet következtetni; az önkormányzatok a köztereket pásztázó kamerák alkalmazását tartják a prevenció egyetlen hatékony módszerének.

Hirdetés
Változatos körforgalmak - képek

Változatos körforgalmak - képek

Spanyolország déli részén, Andalúziában, imádják a körforgalmakat. Mióta itt vagyok, a közvetlen környékünkön hat kereszteződést újítottak fel illetve alakítottak át körforgalommá. Ezek csak azok, amelyek az általunk használt útvonalakon vannak. Aztán amerre nem járunk. ki tudja? Elsőként a körforgalom iránti rajongás mintapéldánya az Arroyo központjában kialakított körforgalom. Tulajdonképpen semmi nem indokolta ennek megépítését, hiszen egy egyenes forgalmas út keresztezi a néhány éve kialakított sétáló utcát, ahol csak gyalogos forgalom van.

Városfejlesztés közvetett támogatásból 15 gyakorlati ötlet

Városfejlesztés közvetett támogatásból 15 gyakorlati ötlet

A városrehabilitációs pályázatok esetében az infrastrukturális fejlesztések mellett nem beruházási projektelemeket is kötelezően meg kell valósítani. Számos projektgazda az utolsó pillanatban szembesül azzal, hogy minél gyorsabban értelmes, hasznos soft projekteket kell azonosítani. Nekik nyújtunk segítséget: cikkünkben 15 olyan gyakorlati ötletet mutatunk be, amelyeknek többsége sikeresen adaptálható bármely városban.

Virág bástyákkal a parkolók ellen

Virág bástyákkal a parkolók ellen

A fizetős parkolóhelyek üresek, a járdák és a közterek tömve vannak autókkal. Az állapot miatt mind a lelkiismeretesen közlekedő sofőrök, mind a gyalogosok zúgolódnak. Ma már az illegálisan parkoló autók ellen csak sáncokkal és várfalakkal lehet megvédeni a város gyalogosoknak szánt felületeit. Az önkormányzat újabb virágállványok, beton virágtartók kihelyezésével próbálja szabadon tartani a járdákat.

Tuti menü