Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Körforgalom díszítési megoldások képes leírás - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu
részletek »

Körforgalom díszítési megoldások - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kozterek.tlap.hu » Körforgalom díszítési megoldások
Keresés
Találatok száma - 4 db
Körforgalom tervezése, burkolata téglakő

Körforgalom tervezése, burkolata téglakő

A téglakővel épített utakon nincs kátyú, a burkolat bármikor megnyitható és nyom nélkül visszarakható. Három féle méretben és színben kínáljuk. A téglakő körforgalom építésére is ajánlott. A többféle elérhető színnek köszönhetően jól megkülönböztethető a többi burkolattípustól. A téglakő burkolat nem csúszik. Beépítését körforgalom esetén az alábbi rétegrenddel javasoljuk.

Körző a körforgalomban

Körző a körforgalomban

A tervezést az egyetem terméktervezési és gyártástechnológiai intézete végezte, a kivitelezést pedig a gépészeti intézet és a faipari kar tanműhelye. Az anyagköltség körülbelül nyolcszázezer forintot tett ki. A továbbiakban a város különböző kertészeti munkákat végeztet el a saját beruházásában mintegy 130 millió forintból megvalósult körforgalomban. Mint kiderült, körülbelül két hónap múlva elkezdődik a Balfi út és a 84-es főút csomópontjának körforgósítása, amit a Magyar Közút Kht. finanszíroz. Ide egy magaslest mintázó dísz kerül, melyet az erdőmérnöki kar adományoz a városnak.

Többsávos körforgalmak

Többsávos körforgalmak

Az utóbbi években egyre több helyen találkozhatunk körforgalmakkal szerte az országban. A kezdetekben jellemző egysávos kialakítás után megjelentek a többsávosak és terjednek a körforgalomnak látszó csomópontok is. A különféle elnevezések terén azonban zavar tapasztalható. Itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba!

Új szoborral gazdagodik a körforgalom

Új szoborral gazdagodik a körforgalom

Az Ady Endre, Kodály Zoltán és Hősök tere körforgalmában majdnem pontosan egy éve került kialakításra a terület középső díszítése. Mindezeket a város ráadásként, saját erőből tette hozzá a projekthez. A körforgalom azóta is gyeppel, virággal díszített, a közepén pedig Lantos Györgyi és Máté István szobrászművészek alkotása, egy női alak áll. A napokban a másik körforgalom párban, a Szőnyi és Tóalj utcák, valamint a Hősök tere találkozásánál is elhelyezésre kerül az újabb mű, mely mondanivalójában és stílusában is a többi hasonló alkotáshoz igazodik.

Tuti menü