Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közbiztonság képes leírás - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu
részletek »

Közbiztonság - Közterek - köztéri berendezések, díszítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kozterek.tlap.hu » Közbiztonság
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bp.City.org Közbiztonság

Bp.City.org Közbiztonság

Az elmúlt években Budapesten 226 ezer bűncselekményt regisztráltak, azaz százezer lakosra számítva mintegy tizenkétezer ügy jut. Ez a szám rendkívül magas. Közbiztonság. Ezzel szemben a Budapesten élők közbiztonságilag nem tartják a legjobbnak városukat. Egyes kerületekben nemcsak éjszaka, de nappal is veszélyes közlekedni vagy idegennek látszani, mert gyakran előfordul, hogy kirabolják a bámészkodó embert, aki csak véletlenül keveredett oda, vagy épp egy látnivalót próbál meg elérni.

Figyelmeztető táblák webshop

Figyelmeztető táblák webshop

Ha bármilyen, nyilvános helyen elhelyezendő feliratra, táblára van szüksége, válassza a legjobb minőséget, az elérhető árakat, és forduljon hozzánk! Legyenek azok például figyelmeztető táblák, közúti jelzőtáblák (KRESZ-táblák), munkavédelmi, tűzvédelmi vagy veszélyt jelző táblák, tiltó táblák, illetve bármilyen fajta menekülési útvonal tábla, a Tábla ABC-nél biztosan megtalálja! Ezeken kívül számos kategóriában válogathat tábláink közül, de ha mégsem találta meg, amit keres, mi legyártjuk az Ön igényeinek megfelelő egyedi táblát is.

Közbiztonság

Közbiztonság

Németország a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ez a megállapítás a legilletékesebb helyről hangzott el: maga Otto Schily belügyminiszter jelentette ki, amikor a múlt héten nyilvánosságra hozta a legfrissebb bűnügyi statisztikát. A 2001-re vonatkozó adatok szerint Németországban százezer lakosra 7.736 bűncselekmény jut. A nyilvántartott bűncselekmények száma tavaly nőtt ugyan, de Schily belügyminiszter ezt annak tulajdonítja, hogy változik az áldozatok magatartása, és inkább rászánják magukat a feljelentésre. A bűncselekmények számának növekedésében jelentős részük van az olyan, nem erőszakos bűncselekményeknek, mint a számítógépes bűnözés és a bankkártya-csalás. A számítógépes bűnözés bizonyos fajtáinál 160, 260 százalékos növekedéseket mutat ki a statisztika. Emögött többnyire olyan, kétségkívül bosszantó és költséges, de nem veszélyes bűncselekmények rejtőznek, mint az, hogy kódok feltörésével mások költségére telefonálnak vagy interneteznek, illetve, hogy átkódolják a mobiltelefonokat.

Közbiztonság javítása

Közbiztonság javítása

A Vodafone a nők biztonságáért program során az arra rászorulók egy GSM hálózaton működő mobil, gyufásdoboz méretű vészjelző készüléket kapnak, mely veszély esetén egy gombnyomásra elküldi a vészjelzést és a pontos földrajzi koordinátákat is a rendőrség diszpécser központjába, így lehetővé téve, hogy a hatóságok azonnal beavatkozhassanak. A riasztást követően a rendőrség előzetes mérlegelés nélkül megy ki a helyszínre, hogy a párkapcsolati erőszaknak kitett nők minél előbb segítséget kapjanak. A riasztás során a műveleti központban megjelennek a készülék használójának adatai, valamint a tartózkodási helye, így megindítható a rendkívül gyors hatósági beavatkozás. Amellett, hogy a vészjelző eszköz hatékonyan segíti a külső segítségnyújtást, már a rendszer puszta léte is visszatartó erőt jelenthet. A technológiát Spanyolországban, Portugáliában és Nagy-Britanniában már sikeresen tesztelték.

Közbiztonság megítélése Blog

Közbiztonság megítélése Blog

A magyarok 21 százaléka, tehát minden ötödik ember úgy érezte, hogy még a közvetlen környezetében sem él biztonságban az EU átlag mindössze 9 százalék. Az arányok még rosszabbak, ahogy nagyobb szintre lépünk: a saját településüket már több mint minden negyedik megkérdezett nem tartotta biztonságosnak 27 százalék, ami több mint két és félszerese az EU-átlag 10 százaléknak. Még ennél is rosszabb az ország egészének megítélése: Magyarországot a lakosság több mint harmada 35 százalék, míg az EU-átlag csak 15% nem érezte biztonságosnak. Mindhárom szempontból tehát Magyarországon volt a legrosszabb a közbiztonság megítélése az egész Európai Unióban.

Több rendőr kell a közbiztonsághoz

Több rendőr kell a közbiztonsághoz

Több rendőr kell a közbiztonsághoz Az önkormányzatok felkérték a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében. Az önkormányzatok szerint több rendőrre van szükség ahhoz, hogy a településeket közbiztonságát biztosítani tudják. A Belügyminisztérium (BM) hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: nagyon hiányzik több ezer tapasztalt rendőr. A BM önkormányzati szövetségek részvételével konzultációt tartott, amelyen Hatala József országos rendőrfőkapitány beszámolt a települések közbiztonsági helyzetéről. Arról, hogy több rendőr kell a településekre, a helyhatóságok képviselői beszéltek - olvasható a közleményben.

Tuti menü